Ігор Коломойський вийшов зі складу наглядової ради «1+1»

Ігор Коломойський вийшов зі складу наглядової ради «1+1»

8 Грудня 2021
9421
8 Грудня 2021
12:04

Ігор Коломойський вийшов зі складу наглядової ради «1+1»

9421
Регулятор переоформив ліцензії компанії.
Ігор Коломойський вийшов зі складу наглядової ради «1+1»
Ігор Коломойський вийшов зі складу наглядової ради «1+1»

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення переоформила п’ять ліцензій ТОВ «ТРК «Студія 1+1». Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 8 грудня.

Зміни стосувались виходу зі складу наглядової ради каналу «1+1» бенефіціарного власника Ігоря Коломойського.

У пресслужбі «1+1» розяснили, що заява про вихід Ігоря Коломойського зі складу Наглядової ради була підписана у травні 2021 року, у вересні відбулись загальні збори учасників, де розглянули та задовольнили це рішення й оформили відповідний протокол. У жовтні, згідно з Законом «Про телебачення і радіомовлення», документи було подано до регулятора. «Жодних змін у структурі власності ТОВ «ТРК «Студія 1+1» (телеканал 1+1) не відбулося», - зазначила прессужба.

Нагадаємо, у лютому 2021 року Нацрада перевірила канали групи «1+1» щодо наявності у структурі власності дружини Віктора Медведчука та не знайшла порушень. Регулятор отримав пояснення та документи щодо власності від компанії. Згідно із цими даними, частка компанії Bolvik Ventures LTD у структурі власності «1+1» складає 24,51% і саме така частка належала Ігорю Суркісу.

Втім контролерами Bolvik Ventures LTD є три фізичні особи: Ігор Суркіс (з часткою 33,34 %), Леонід Ашкеназі (з часткою 33,33 %) та Оксана Марченко (з часткою 33,33 %). Відповідно, частка володіння статутним капіталом кожної з фізичних осіб становить по 8%, що не є істотною участю і не відображається у структурі власності.

Однак, в оновленій структурі власності від 14 квітня 2021 року замість компанії Bolvik Ventures LTD з’явилась кіпрська компанія Charlane limited, 33,3% якої через Kirena holdings ltd  та через ТОВ «Інвестиційна компанія «Гармонія» належить Оксані Марченко - дружині українського політика Віктора Медведчука. Оксана Марценко є бенефіціаром ТОВ «Інвестиційна компанія «Гармонія».  Утримувачем акцій ще 66,7% згаданої Charlane limited  є громадянка Кіпру Елена Кореліду. На яку у 2019 році була записана участь у активі  Ігоря Суркіса (Акціонерне товариство «Акцент-Банк». Що означають  ці зміни «Детектор медіа» намагається з’ясувати в пресслужбі «1+1».

Із декларації народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука за 2019 рік стало відомо, що його дружина Оксана Марченко є кінцевою бенефіціарною власницею офшорної компанії Bolvik Ventures Ltd, яка опосередковано володіє частками каналів «1+1», «2+2» і ТЕТ.

Фото: «Українська правда»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9421
Читайте також
15.09.2023 09:25
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
1 087
08.12.2021 11:47
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
6 347
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Gans
879 дн. тому
За нищенскую зарплату в 2368гр. на месяц ОН И ОТКАЗАЛСЯ РАБОТАТЬ. Добавьте еще хотя бы гривен двести! Вернется.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду